kurubakla türlüsü
malzeme: 1 çb nohut, 1 çb kuru fasulye, 1 çb yarma, 4 adet yeşil biber, 2 ortaboy kuru soğan, 3 diş sarımsak tuz , karabiber, kırmızı toz biber, sıva yağ, domates ve acılı biber salçası.
NOT: kuru baklagiller düdüklüde haşlanarak yumuşamaları sağlanır.
yapılışı: kurusoğan, sarımsak ve yeşil biberler jülyen dağranarak sıva yağda kavrulur. Yumuşama başlayınca baharatları ve salçaları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
AFİYET OLSUN
yemek
NOT: kuru baklagiller düdüklüde haşlanarak yumuşamaları sağlanır.
yapılışı: kurusoğan, sarımsak ve yeşil biberler jülyen dağranarak sıva yağda kavrulur. Yumuşama başlayınca baharatları ve salçaları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
bir çay bardağı sıcak su ekliyoruz. kalan kurubaklagilleride içine ekliyoruz. suyu çekene kadar yani malzemelerin birbirlerini özümseyene kadar ağır ateşte pişmeye bırakıyoruz. sıcak olarak servis ediyoruz.
yemek
0 yorum:
Yorum Gönder