Yemek Köşesi
KALDİRİK DİPLEMESİ:
Malzemeler
500 gr kaldirik (temizlenerek tuzlu suda haşlanacak yumuşayana kadar)
1 çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğam
1 miktar sıvı yağ
tuz ve kırmızı biber, domates salçası.
YAPILISI:
tavaya sıvıyağ yemeklik doğranmış kurusoğan doğranarak kavrulur. soğanlar pembeleşince salça eklenir daha sonra kaldirikler ve pirinç eklenerek üzerini biraz geçecek kadar su ekle tuz ve kırmızı biberi katılır. Bir taşım kaynadıktan sonra ağır ateşte pirinçler pişene kadar pişirilir ve ocaktan alınarak servis yapılır. Afiyet olsun.
SEBZELİ PİLAV
MALZEMELER:
1 Su bardağı pirinç (yasemin)
1 Su bardağı bulgur
1 orta boy soğan
2 orta boy patlıcan
2 adet sivri biber tuz karabiber kimyon ve zeytinyağı
1,5 su bareağı su
YAPILIŞI:
Bir tencereye zeytinyağ konularak ısıtılır ve doğranmış soğan biberler kavrulmaya başlayın, yumuşamaya başlayınca küp küp kesilmiş patlıcanlar eklenir.
Malzemeler pişmeye yakın yıkanmış bulgur ve pirinç tencereye yerleştirilir.
üzerini kapatacak kadar 1,5 su bardağı sıcak su ve yeteri kadar tuz atılarak kaynayıncaya kadar ağzı açık tutulur. suyun kaynaması ile ocak en kısık duruma getirilir ve kapağı kapatılıp aşağı yukarı 15 dk pişirilir. Pişen pilavımızı servis tabağına almadan önce karabiber ekilir biraz harmanlanarak servis tabağına alınır afiyet olsun.
BAYAT PİDEDEN PİZZA :
1 adet bayat pide
zeytin, kaşar, sucuk, isteğe bağlı kabak kızartması, yeşil biber, 1 yk salça bir tutam kekik tuz 1 adet domates rendesi.
bayat pidemizi 1 yk salça ve domates rendesi bir tutam kekik ile ocakta sos haline getiriyoruz. pidemizin üzerine gezdiriyoruz. üzerine malzemelerimi yerleştirdikten sonra 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz 20-25 dk indirmeye yakın kaşar rendesini ekliyoruz kaşarlar eriyince sıcak olarak servis yapıyoruz. Ben ramazanda iftara yaptım çok güzel oldu. Afiyet olsun.
KARIŞIK BÖREK:
MALZEMELER: 1 KG Yufka
300 gr kıyma
250 gr peynir
maydanoz
2 adet soğan
tuz karabiber
SIVI HARÇ MALZEMESİ:
1/2 kg süt
1 sb sıvı yağ
1 adet maden suyu
2 adet yumurta
KIYMALI BÖREK YAPILIŞI: soğanlar yemeklik doğranır. sıvı yağ ile öldürülür ve kıyma içine atılır. kıymada pişene kadar kavrulur indirmeye yakın tuz karabiber katılıp ocaktan alınır.
PEYNİRLİ BÖREK YAPILIŞI:
Çukur bir kabın içinde peynir parçalanır içine maydanoz doğranarak harmanlanır.
SIVI HARCIN HAZIRLANMASI:
Süt, sıvıyağ,yumurta çırpılır daha sonra maden suyu karıştırılır.
Yağlanmış fırın tepsisine 1 kat yufka serilir. Üzerine sıvı harçtan gezdirilerek ıslatılır. 2.3. yufkayada aynı işlem uygulanır. iç malzemeler tepsiye dökülür üzerine kalan yufkalara aynı işlem uygulanır.yufkalar bitince kalan sıvı harçın hepsi döklür 10 dk beklettikten sonra 200 derecede 40-45 dk pişirilip fırından çıkarılıp üzeri nemli bezle kapatıp servis için hazırlanır afiyet olsun.
PATLICAN İÇİ KAVURMA:
Kurutmalık hazıladığım patlıcanların içini atmadım. Değerlendirmek için yemeklik malzemelerle kavurdum . üzerine sarımsaklı yoğurt döktüm servis ettim. süper oldu. Tavsiye ederim. Afiyet olsun....:)
SEBZELİ ESMER BULGUR PİLAVI:
1 SB kepekli bulgur
1 adet soğan
25 adet taze fasulye
2 adet domates
2 sb su
YAPILIŞI: Sıvı yağ kızdırılır içine yemeklik doğranan soğan ve küçük doğranan faulye kavrulur. suda yıkanan bulgurda eklenir kavurmaya devam edilir. domates küp şeklinde doğranan eklenip bir iki taşım karıştırılır ve suyu tuzu eklenir suyu kaynayınca altı kısılır pişmeye bırakılır. ocaktan alınca üzeri havlu ile örtülerek demlemeye bırakılır. afiyet olsun
1 yorum:
kolaymış
Yorum Gönder