Aşure yapımı

Malzemeler:
1 çb yarma
1 çb nohut
1 çb fasulye
1 elma
isteğe bağlı olarak kuru mürdüm eriği, kaysı, kuru silah üzüm,bir portakal kabuğu, 3-4 tane karanfil, tarçın ve toz şeker, dövülmüş ceviz ve fındık.

Hazırlanışı: yarma nohut ve fasulye öncelikle bir tencere içerisinde yumuşayıncaya kadar pişirilir. daha sonra ayrı bir kapta kuru mürdüm eriği, kaysı, kuru siyah üzüm sıcak su içerisinde bekletilir. malzemeler pişince içine ıslatılan diğer malzemeler karıştırılır içine küp küp doğranmış elma, portakal kabuğu, tarçın ve karanfil taneleri ile şeker atılarak bir miktarda su katılarak tekrar ocak üzerine alınır. elmalar yumuşayıncaya kadar kaynatılır. kaynama işlemi bittikten sonra kaselere alınarak üzeri ceviz ve fındık ile süslenerek isteyene sıcak isteyene soğuk olarak servis edilir 
ben bu şekilde pişiriyorum yiyenler çok seviyor. malzemeleri ayrı ayrı pişirmiyorum.

 Afiyet olsun :)

btemplates

0 yorum:

Yorum Gönder