Her telden

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN HAZIRLANMIŞ BİR KAHVALTI TABAĞI:
Malzemeler: salam, zeytin, domates, büfe sucuk ve yoğut Afiyet olsun


KARIŞIK KREP:
MALZEMELER:
2 adet yumurta
2 su bardağından biraz az un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
pişirmek için margarin. Malzemeleri karıştırın. teflon tavayı ısıtın az yağ ile yağlayın ve karışımdan bir kepçe tavaya boşaltın. arka ve ön tarafını pişirip tabaklara alın. Arasına istediğiniz malzemeyi koyarak dürüm edin. afiyet olsun:))

KOLAY KEK:
4 adet yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2çay bardağı su
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI:
Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpmamız gerekiyor. daha sonra sıvı yağ, su ile çırpmaya devam ediyoruz. unu kabartma tozu ve vanilya ile harmanlayıp karışımın içine karıştırıp bir miktar çırpmaya devam ediyoruz. hazırladığımız kek kalıbına harcın yarısını daha sonra kalan yarısına kakou ekleyit karıştırıyoruz. Bu karışımıda kek kalıbının için döküyoruz. 180 derecede 40-45 dk pişiriyorum. aFİYET OLSUN,

TURŞU KAVURMASI:
Hazır alınmış veya evde yapılmış turşu bir iki saat öncesinden ıslatılıp aromasından ayrıştırılır. Daha sonra bir tavaya sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğan eklenir. Soğanlar ölene kadar kavrulur. Soğanların kavrulması ile birlikte turşu eklenir. bir müddet kavrulur. Turşular iyice kavrulduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.

PALAMUT BUĞULAMA:
1 Kilo temizlenmiş palamut , bir tutam maydanoz, 2 domates, 1 baş soğan, 1 limon suyu 1/2 çay bardağı su ve tuz karabiber. 
 Hazırlanan palamutları ayrı bir kabın içerisinde az sıvıyağ, limon suyu, tuz ve karabiber ile harmanlayıp 15 dk bekletelim. fırın tepsinin alt kısmına domates ve halka halka doğranan soğanları dizelim. 15 dk bekleyen palamutları tepsiye dizelim üzerine az tuz gezdirelim. maydonoz su da ekleyip önceden ısıtılan 180 derecelik fırına verelim ve balıklar pişene kadar bekleyelim. Afiyet olsun.

FIRINDA PALAMUT:

Buğulama palamutta olduğu gibi palamutları sosa yatıralım. Halka halka doğradığımız soğanları ve domatesleri tavada ısıtılmış sıvı yağ içerisinde ters düz ederek kızarmasını sağlayalım. tepsimize önce soğanları dizelim, sonra palamutları tepsinin kenarına domatesleri dizelim, 250 derecelik önceden ısıtılmış fırında palamutların üzerleri kızarana kadar pişirelim. AFİYET OLSUN.

ARMUT TATLISI:
 Bahçemizde bulunan armutlardan toplamıştım. fakat sert tatsız tuzsuz bir armut olduğu için yiyemedik. bende değerlendirmek için önce armutları ikiye böldüm. çekirdeklerini çıkardım. tencereye dizdim. Üzerini örtecek kadar şeker ekledim. Kısık ateşte suyunu salıp yumuşayıncaya kadar kaynattım. Bir kenardanda herkesin bildiği pasta kreması hazırladım. ocaktan aldığım armutları tepsiye dizdim. On Onbeş dakika yüksek ısılı fırında fırınladım. Hafif soğumaya başlayınca üzerine krema doldurdum, üzerine bir tane badem  ve pasta süsleme şekeri ile de kar yağmış süsü vermeye çalıştım. Çok güzel hafif bir tatlı oldu Tavsiye ederim. Pazardan aldığınız sert armutlarada yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN.



ŞIK KIZ BEBEĞI SÜVETERİ:


Tunus işi, tığ işi ve şiş ile örüldü. yenilikler adına kendimce yaptığım bir süveter. Boncuklarla süsledim.

btemplates

0 yorum:

Yorum Gönder