TATLI ÇEŞİTLERİ
MUZLU MISIR GEVREĞİ
3 kişilik Malzemeler:1 paket muzlu puding
2 su bardağı süt
yarım paket krem şanti
yarım su bardağı soğuk süt
1 kase mısır gevreği
1 adet muz
1 çorba kaşığı kıyılmış fındık
ÜZERİNE
1 çorba kaşğı rendelenmiş sütlü çikolata
kıyılmış fındık
YAPILIŞI;
sütü tencereye aktarın. Üzerine muzlu pudingi ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Kolayulaşana dek pişirip tenceriyi ateşten alın. Sonra krem şanti ile soğuk sütü ekleyin ve katılaşana dek çırpın.
Buzdolabında yarım saat bekletin. Hafifçe ılınmış olan muzlu pudinge mısır gevreğini ekleyin. İyice karıştırın. İstediğiniz bir kalıbı alüminyum folyo ile kaplayın. Mısır gevrekli pudingin yarısını kalıba doldurun. Üzeine muz dilimlerini yerleştirin. Havanda iri şekilde dövülmüş karamelli şekeri muzların üzerin serpin. 2 çorba kaşığı kıyılmış fındığı ekleyin. Klaan mısır gevrekli pudingi ekleyin. Üzerini bir kaşığın tersiyle düzeltin. Kalıbı buzluğa koyun Yarım saat bekletin sonra folyo yardımı ile tatlıyı kalıbın içinden çıartın. Ters yüz ederek düz bir tabaga alın.Üzerine rendelenmiş sütlü çikolata ve kıylmış fındık serperek servis yapın. AFİYET OLSUN...
İRMİK TATLISI:
8 KİŞİLİK
Malzemeler
1 su bardağı irmik
4 su bardağı süt
bur buçuk su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN
1 PAKET (60 GR bitter çikolata)
yarım çay bardağı kıyılmış antepfıstığı
YAPILIŞI:
Ocağı koyduğunuz bir tencereye irmik, 4 su bardağı süt ve tozşekeri koyup karıştırın. Vanilya ve hindistançevizini ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirerek ayrı ayrı kalıplara ve bir tepsiye dökün. Sid gece dolapta bekletin ve kaliplardan ve kalıptan çıkartın. Çikolatayı banmesi usulü eritip tatlının üzerine dökelim. Üzerini antepfıstığı ile süsleyip servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN...
SÜTLÜ RUAYYAL;
8 Kişilik
MALZEMELER
2 poşet krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
6 adet yumurtanın akı
6 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
2 çorba kaşğı krema
SÜSLEMEK İÇİN
rendelenmiş bitter çikolata
YAPILIŞI;
Krem şantiyi 2 su bardağı soğuk sütle çırpın. Krem şanti katılaştıktan sonra bir süre buzdolabında bekletin. Bu arada 6 adet yumurtanının akını derin bir kaba alın. Üzerine 6 çorba kaşığı tozşekeri ekleyin. kar gibi bir görüntü olana kadar çırpın. Sonra yumurta aklarının üzerine önceden çırpılmış krem şantiyi kremayı ve vanilyayı ekleyin. Dilediğiniz şekilde kaliplara doldurun. Buzlukta en az 4 saat bekletin üzerine rendelenmiş çikolata ile süsleyip servis yapın. AFİYET OLSUN.
0 yorum:
Yorum Gönder